Albert Heijn heeft Europese primeur met veldbonenburger
Albert Heijn introduceert als eerste supermarkt in Europa een veldbonenburger. Deze plantaardige burger is exclusief voor Albert Heijn ontwikkeld. De veldbonenburger is geproduceerd in Nederland en is gemaakt met bonen van Nederlandse bodem.
"Voor een gezondere toekomst, voor mens én planeet, is het nodig om meer plantaardige eiwitten te eten", zegt Marit van Egmond, ceo van Albert Heijn. "Daarom vind ik het zo belangrijk dat wij als Albert Heijn onze rol hierin nemen en onze klanten op weg helpen naar een plantaardiger eetpatroon." Veldbonen zijn goede vervangers van sojabonen, hebben een eiwitgehalte van 25 tot 30% en het gewas zorgt voor hoge biodiversiteit. AH voegt meer dan 150 nieuwe vega(n) producten toe aan het rijke assortiment van inmiddels al 1000+ producten. Naast de veldbonenburger komt Albert Heijn met nieuwe vegan zalmburgers, paddenstoelenshoarma en is er zelfs voor kaviaar een plantaardige variant gemaakt van zeewier. Ook vegan desserts zijn uitgebreid: van vegan chocoladetaart met frambozen en dadels, vegan pavlova met vlierbloesemsiroop tot aan vegan crème brûléé. Tot slot, komen er veganlunchsalades, vegan pizza's, plantaardig broodbeleg en heeft Albert Heijn de meeste plantaardige drinks.
Комментарии