Efteling: ‘Voor ons is een vegan assortiment heel belangrijk’
“Voor ons is het heel belangrijk om een vegan assortiment te hebben.” Dat zegt Laura van den Bos, woordvoerster van de Efteling, desgevraagd tegen Vegan Business. “Het is immers ons doel om gasten een onbezorgd dagje uit te bieden. Zo ook op het gebied van voeding.”
“Door een ruim assortiment, hebben gasten zelf alle keuze in wat zij eten en drinken”, vertelt Van den Bos verder. ”Het is immers hun dagje uit. Ook voor veganisten willen we in iedere productcategorie iets kunnen bieden. Zo verkopen we een Magnum Vegan in het ijsassortiment, de veganistische Roockworst van De Vegetarische Slager als vegan snack, is onze appelflap veganistisch en staan er verschillende veganistische maaltijden op het menu in onze restaurants.” De Efteling introduceerde een breed assortiment vegan in het in december 2019 geopende nieuwe restaurant Fabula. “In onze huidige restaurants bieden we altijd een vegan lunch en diner aan. Vaak leggen we er niet ontzettend de nadruk op dat de maaltijd vegan is. Het moet vooral een lekkere maaltijd zijn. Op deze manier spreken we met deze gerechten verschillende gasten aan. Zo kunnen we op een toegankelijke manier ons vegan assortiment uitbreiden. Bij assortiment- of menuwijzigingen bekijken we of het huidige aanbod nog past. Tegenwoordig ligt onze focus op het bieden van een ruime keuze aan onze diverse gasten, zoals veganistische en gezondere keuzes. Dit past ook bij de ambitie van Gezond Uit, waar Efteling zich bij aan heeft gesloten.”
Comments