top of page

Foodvalley komt met quickscan voor Nederlandse producenten

Het onafhankelijke platform Foodvalley NL introduceert de Facility Switch Quickscan om de versnellende eiwittransitie te begeleiden. De gratis scan helpt producenten om na te gaan of bestaande productieruimtes, machines of lijnen ook geschikt zijn voor de verwerking van eiwitrijke grondstoffen, de productie of verpakking van plantaardige producten.

Het aanbod van duurzaam geproduceerde ingrediënten en eindproducten kan de snel groeiende vraag naar plantaardige vlees- en zuivelvariaties amper bijhouden. Een oplossing om de dreigende ‘protein gap’ te voorkomen, is door op een andere manier te kijken naar de voedselverwerkende en producerende faciliteiten die nu al voorhanden zijn. In 2020 voerde Foodvalley NL met haar leden een haalbaarheidsstudie uit om na te gaan of extruders, momenteel gebruikt voor de productie van ontbijtgranen, ook inzetbaar zijn voor texturering van veldbonen-, soja- of tarwe-eiwit, een grondstof voor de productie van plantaardige variaties op vlees. De uitkomsten waren positief. Inmiddels werken ketenspelers als Codrico, MFH-Pulses en Griffith Foods aan het doorvoeren van deze facility switch. Reden voor Foodvalley NL om de Facility Switch Quickscan te ontwikkelen. Na invullen van een korte online vragenlijst horen deelnemers of hun faciliteit in potentie geschikt is voor een switch. Zo ja, dan worden ze in contact gebracht met experts uit het Foodvalley netwerk die kunnen helpen bij het herontwerpen van productielijn, machine of fabriek en het concretiseren van de businesscase.


Wageningen

Foodvalley NL werd opgericht in 2004 en is een wereldwijd platform voor baanbrekende innovaties die de transitie naar een duurzaam voedselsysteem mogelijk maakt. Het platform heeft haar kantoor in Wageningen, Nederland, en wordt gesubsidieerd door de provincie Gelderland. Het platform werkt nauw samen met overheden en onderwijs en onderzoeksinstituten. Foodvalley ondersteunt ruim 200 leden, afkomstig uit de duurzame voedingsindustrie. Van start-ups tot multinationals. Haar visie: in 2050 biedt ons duurzame voedselsysteem mondiaal tien miljard mensen voedselzekerheid; lekker, betaalbaar, gezond en duurzaam, geproduceerd met respect voor mens, dier en onze aarde.

Comentários


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page