Magioni ontwikkelt exclusieve spruitenpizza voor pr-event
In samenwerking met SpringFresh heeft Magioni, bekend van de bloemkoolpizza, een exclusieve pizza met lokale groenten ontwikkeld voor een pr-event op donderdag 12 mei, waar een aantal journalisten en influencers deze exclusieve smaak zullen proeven en beoordelen. "Speciaal voor het event maken we eenmalig een unieke pizzabodem: de spruitenbodem", zegt Renske Meens namens Magioni tegen Vegan Business.
"Hiermee willen we laten zien dat een pizzabodem met groenten niet alleen gezonder, maar vooral echt lekker is. Zélfs met spruiten. De bodem smaakt namelijk gewoon naar pizza, maar is wel een stuk voedzamer!" Spruiten staan bekend om hun bittere smaak. Door juist deze groente te verwerken in een pizzabodem, wilt Magioni aantonen dat een groentepizza echt lekker is en heel goed past in een leuke en gezondere levensstijl. Voor de nieuwe smaak werkt Magioni samen SpringFresh dat elk onderdeel van de spruit verwerkt en gebruikt. Zo gaat het bedrijf voedselverspilling tegen en gaan er geen belangrijke voedingsstoffen verloren. De spruiten worden direct van het land in Dirksland in dezelfde omgeving verwerkt en vervolgens verzonden naar de producent. Zo is de keten kort en impact op het milieu minimaal. Een deel van het meel is vervangen door spruitenpuree. Hierdoor bevat de pizza 40% groenten. De spruit zit vol verschillende mineralen en vitamines en is laag in calorieën. De groente maakt de pizzabodem dan ook zeer voedzaam. Met het event en de daarvoor gemaakte spruitenpizza, wil Magioni aandacht vragen voor de nieuwe generatie pizza’s en laten zien dat gezonder eten écht lekker, leuk en gemakkelijk is. De pizzabodems van Magioni bevatten minimaal 32% groenten, zijn 100% vegan en een bron van eiwitten en vezels.
Comments