Oproer introduceert nieuw vegan en glutenvrij bier
Oproer Brouwerij heeft een nieuw product aan haar assortiment toegevoegd. “Ons nieuwe bier heet Against the Grain en is naast vegan dus ook glutenvrij”, zegt Jente Slaghek namens Oproer tegen Vegan Business.
“Bij Oproer maken we smaakvolle bieren met aandacht voor milieu, mens, dier en bier. Dit is niet ons eerste glutenvrije bier! Onze 24/7 India Session Ale, Uncut American IPA en Refuse/Resist Imperial IPA zijn dat bijvoorbeeld ook al tijden. Omdat glutenvrije bieren lange tijd niet heel goed werden ontvangen, hebben we dat nooit heel breed uitgemeten op ons etiket. Maar nu zijn we ervan overtuigd dat we met Against The Grain de vooroordelen van mensen over glutenvrije bieren kunnen omdraaien! Deze Imperial IPA is namelijk flink gehopt, heeft een krachtig aroma, maar is met 8,5% toch gevaarlijk doordrinkbaar.” Craft beer brouwerij en biercafé Oproer is begin 2016 opgericht door Bart-Jan Hoeijmakers en Mark Strooker en is gevestigd in Utrecht. Oproer ontstond toen twee Utrechtse brouwerijen, Rooie Dop (2012) en RUIG (2013), fuseerden. Deze twee brouwerijen exporteerden al naar ruim 30 landen.
Comments